OkHost.eu – Blog | Hírek, információk, közlemények

e107 – biztonsági probléma

Tisztelt Felhasználóink!

Tájékoztatjuk minden e107 CMS rendszert használó felhasználónkat,
hogy az e107 jelenleg NEM biztonságos!

Az elmúlt időben megnövekedtek az e107 biztonsági hibáit kihasználó támadások.

Az áldozatul esett weboldalakkal a támadók adathalászatot, banki azonosítók lopását, kéretlen üzenet küldését és más bűncselekményeket bonyolítanak.
Az érintett fájlokat első alkalommal töröljük.
Többszöri előfordulás alkalmával viszont az  OkHost.eu -t a szolgáltatás átmeneti felfüggesztésére kényszeríthetik külső hatóságok és szervezetek.
Tehát a második esetben a weboldalt töröljük / felfüggesztjük, az ártatlan felhasználók védelme érdekében.

Amennyiben az Ön tárhelyén is e107 CMS rendszer van használatban, kérem a lehető leggyorsabban frissítse fel a legújabb verziószámra,  a törlés / felfüggesztés elkerülése miatt.

A legújabb verzió a http://e107.org/ címről tölthető le.

Biztonsági tanácsok (angol): LINK

Üdvözlettel és köszönettel:
OkHost.eu csapat

Az e107 CMS rendszer jelenleg nem biztonságos.
Az elmúlt hetekben rendkívüli módon megnövekedett a hekker tevékenységek száma azon ügyfeleink tárhelyén, akik az e107 nevű tartalomkezelő rendszert használják. Az áldozatul esett weboldalakkal a hekkerek adathalászatot, banki azonosítók lopását, több ezer kéretlen üzenet küldését és más bűncselekményeket bonyolítanak. Az érintett fájlokat első alkalommal töröljük. Többszöri előfordulás alkalmával viszont a Dataglobe Zrt-t a szolgáltatás átmeneti felfüggesztésére kényszerítik külső hatóságok és szervezetek az adott domain név vagy weboldal esetében.
Ha Ön is használja az e107 CMS rendszert, arra kérjük, hogy a lehető leggyorsabban frissítse a legújabb verziószámra vagy törölje az egész oldalt majd építse fel másik CMS rendszert használva. A frissítéseket kizárólag az e107 hivatalos oldaláról töltse le:

 


Menü

RSS

FaceBook